Трима българи убити при стрелба в Чикаго

Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго, потвърди пред NOVA Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго. 

От МВнР съобщават, че жертвите с български паспорти са две жени и един мъж. Пети прострелян човек е в тежко състояние. 

Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед, съобщават от МВнР. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

Изстрелите са произведени през нощта срещу неделя, предаде БГНЕС. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят на полицията в Чикаго Том Ахерн. А задържаният е съсед на жертвите. 

Нападателят е 67-годишен мъж, съобщи още Иван Анев. Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж.

„Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ. Най-вероятно става въпрос за битово убийство, породено от психическото състояние на извършителя, който е изпаднал в амок. Той е задържан, не е българин”, заяви генералният консул в Чикаго.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *