Трима медици от тубдиспансера в Благоевград с Ковид пневмонии

Лекар, медицинска сестра и служител от персонала на тубдиспансера в Благоевград са заразени с коронавирус. Тримата са хоспитализирани в болницата, в която работят и се лекуват от пневмонията, която са развили вследствие на ковидинфекцията, потвърди за „Струма“ управителят на общинската болница за белодробни заболявания д-р Петър Георгиев. 

 „Състоянието на тримата колеги е задоволително. В момента на лечение са 11 пациенти, капацитетът на ковид отделението е  запълнен на 110 %. „ добави д-р Георгиев.

18 са хоспитализираните пациенти с Ковид-19 във Вътрешно отделение на МБАЛ Благоевград.

„ Капацитетът за прием е изпълнен на 100 %, няма и половин легло. Болните прогресивно се увеличават ,  за хоспитализиране идват хора и от други населени места”, заяви началникът на отделението д-р Румен Кондев. Лекарите са на ръба на силите, а  в момента сме в платото на втората вълна от коронавируса. За едно денонощие новорегистрираните случаи с  коронавирус в Благоевградска област са 60, от които 25 от община Благоевград, показва актуалната справка на РЗИ.

Бетина Апостолова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. възмутена гражданка

    Кои са тези лекари,защо криете имената им.МОЖЕ ДА СМЕ ИМАЛИ КОНТАКТИ С ТЯХ.ТОВА НЕ Е ЧЕСТНО И СПРАВЕЛДЛИВО СПРЯМО ДРУГИТЕ.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *