Топ теми

Трима нови не стигат на „Вихрен“ в битката за промоция в професионалния футбол

Третодивизионният “Вихрен” попълни списъка със запланувани зимни контроли, които детелините ще проведат през антракта до подновяването на първенството на 20 февруари. Хората на Здравко Лазаров се събират за сефте на 11 януари, а първият им спаринг е на 23 януари с “Пирин” /ГД/. След още 5 дни санданчани ще премерят сили с кандидата за майсторска промоция “Пирин” /Бл/, а за 3 февруари е насрочена проверката с един от основните съперници за 1-то място в групата “Марек”. На 10 февруари зелено-белите ще се тестват срещу “Пирин” /Рз/, а последната контрола е точно седмица преди старта на пролетния полусезон срещу лидера на Северозапад “Левски” /Лом/, който по това време ще пребивава на подготвителен лагер в Югозапада.

“За краткия период преди началото на официалните мачове решихме, че 5 приятелски срещи са достатъчни, просто няма място в календара за повече. Разбира се, в последния момент може да изникне нещо допълнително и да стигнем кота 6”, обясни клубната стратегия играещият помощник-треньор и капитан на отбора от курортния град Валери Георгиев. Според него засега не се предвижда освобождаване на някого от наличните футболисти, а освен новопривлечените трима – Димитър Благов, Димитър и Иван Макриеви, тимът вероятно ще се подсили с поне още 2-ма нови изпълнители.

“В продължението на кампанията ще натежат наказанията за натрупани картони, ще има и контузии. Така че още хора са необходими”, допълни В. Георгиев, който на два пъти в края на есенния полусезон разкъса един и същ мускул, като в първия случай проблемът бе отстранен с инжекции, а във втория травмираното място се заздрави от само себе си, което е най-удачното лечение според медиците.

По традиция подготовката на „Вихрен“ ще премине у дома предвид подходящия климат и добрите условия за тренировки и контроли в региона.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *