Трима се конкурираха за ОбС председател в Рила, трети мандат спечели Цв. Шушкова

Георги Кабзималски се закле за пети път като кмет на малката община Рила, а Цветанка Шушкова остава за трети мандат председател на ОбС. На тържественото заседание присъстваха областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев и неговият заместник д-р Матей Попниколов. 11-те избрани общински съветници също положиха клетва да работят в името на гражданите от общината.

Съветниците издигнаха три кандидатури за поста председател на ОбС – на Цветанка Шушкова от ГЕРБ, Мария Жлябинова от „Демократична България” и Владимир Владимиров от БСП. С таен вот Цветанка Шушкова беше избрана за трети мандат като председател на ОбС – Рила. Опонентите й Вл. Владимиров и М. Жлябинова получиха съответно 2 и 3 гласа, недостатъчни за избирането им.

Вл. Владимиров беше кандидат за кмет на община Рила от БСП, но не получи достатъчна подкрепа. За него са гласували 27,34% от имащите право на глас. Опонентът му Г. Кабзималски получи доверието на 64,65% от избирателите.

Местата в местния парламент са разпределени по следния начин: 5-има общински съветници от ГЕРБ, 3-ма от Обединение “Демократична България”, 2-ма от БСП и 1 от Местна коалиция ДБГ.

Първото заседание на ОбС беше открито от Н. Чифлигарски.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *