Трима си тръгнаха от „Славата“, петима дойдоха „гладни за футбол”

Трима футболисти от миналогодишния състав на „Струмска слава“, с принос за историческото пето място във Втора лига, поеха в различни посоки след края на сезона, на третия ден от началото на лятната подготовка пристигнаха на проби петима нови. Щатни бройки на стадион „Христо Радованов“ освободиха Йордан Тодоров и орлетата Лазар Стойчев и Ахмед Адемов-Пато.

Сред кандидатите да облекат синьо-червената фланелка са двама нигерийци, които са адаптирани към футболните порядки у нас. 20-годишното дясно крило Келечи Онвугамба за последно се подвизаваше в „Несебър“, който извоюва промоция за професионалния футбол от квотата на третия ешелон на Югоизток. Сънародникът му Калу Габриел, който е с три лета по-голям и е офанзивен полузащитник, идва от „Монтана“. Късмета си в тима на „Славата“ търсят и капитанът на дубъла на столичния „Септември“ Мартин Филипов /род. 2003 г./, опорният халф Александър Виденов /род. 2022 г./ и халфът от втория отбор на „Славия“ Тодор Дурев /род. 2005 г./, който, преди да се прибере в родината, изкара част от юношеството си в академията на „Валенсия“.

Квинтетът ще получи шанс да се докаже в първите три летни контроли утре на „Драгалевци“ срещу новака във Втора лига „Септември“ идния вторник срещу ЦСКА 1948 и на следващия ден в Брезник срещу сборната формация на безработните футболисти, водена от Румен Стоянов.

„Искам да видя тези момчета в игрова обстановка, за да преценя дали имат качества минимум за второто ниво. Всички са около 20-те, което е в унисон с клубната стратегия да залагаме на амбициозни и гладни за изява играчи“, коментира наставникът Владимир Димитров-Капело, който привлече в щаба си за помощник Николай Николов-Чезето на мястото на напусналия Любомир Тончев.

По време на 10-дневния лагер в Боровец от 27 юни радомирци ще се тестват с елитните „Локомотив“ /Пд/ и „Арда“, а на прибиране към дома на 6 юли ще играят с ЦСКА II.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *