Трима скочиха на униформени, полицай ранен

Районна прокуратура – Брезник внесе в съда обвинителен акт срещу Димитър Д., Антон М. и Георги Г. заради противозаконни действия срещу органите на властта при изпълнение на служебните им задължения. На Димитър Д. е повдигнато обвинение и за причиняване на телесна повреда на полицейски служител.
По време на нощна смяна на 29 срещу 30 октомври 2016 г. служителите към група „Охранителна полиция“ при РУ на МВР – Брезник Е.К., Н.П. и А.А. изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред на територията на общината. Около 1,30 ч. с патрулния автомобил полицейските служители преминали край заведение „Съркъл Бар“. Те забелязали група лица, между които възникнал словесен конфликт. Поради тази причина отишли при тях и им разпоредили да не вдигат шум. По време на извършваната от полицаите проверка за установяване самоличността им тримата обвиняеми демонстрирали арогантно поведение. Димитър Д. блъснал един от полицаите в гърдите, при което той паднал. След това обвиняемият започнал да блъска другия служител на реда, да му нанася удари и да дърпа полицейската му униформа. В конфликта се включили и Георги Г. и Антон М., които се опитали да осуетят задържането на Димитър Д., като изблъскали служителите на реда и им нанасяли удари с ръце.
От извършената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установено, че единият от полицаите получил лека телесна повреда – контузия на пръст на лявата ръка и кръвонасядания по клепача на едното око.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *