Трима специалисти от Сандански участваха на треньорски футболен конгрес в Германия, гледаха тренировки на талантите на гранда „Борусия“ /Д/

Трима специалисти от Сандански участваха на треньорски футболен конгрес в Германия. В 15-ото издание на форума „Derbystar 2024“ в Дуисбург се включиха наставниците в базираната в село Дамяница „Академия Буцефал“ Николай Стоянов и Симеон Кременлиев и създателят на люпилнята на таланти Николай Илиев, които получиха уникалния шанс да почерпят знания от извора за работата с подрастващите в една от най-развитите футболни нации в света. Програмата на семинара включваше и опознавателна визита в Кьолн и наблюдение на тренировъчния процес на юношеските формации на гранда „Борусия“ /Дортмунд/. Същевременно децата на „Буцефал“ подновиха занимания след ваканцията. Поради възстановителни дейности на тревното покритие на терена в Дамяница тренировките за различните възрастови групи се провеждат в спортната зала в Сандански, изкуственото игрище в двора на Второ ОУ в курортния град и затревеното в с. Левуново.

Силният човек в академията Н. Илиев пък намери сили да се извини за гафа с използването на нередовен играч на коледния турнир в Симитли, което опорочи участието на подопечните му в надпреварата. „От мое име, като човек, отговарящ за тренировъчния процес в нашия клуб, искам да се извиня на всички деца, техните треньори, родители и организатори на турнира в град Симитли, че (несъзнателно) съм допуснал дете, родено през 2013 г., да вземе участие в турнир за деца, род. 2014 г. Трябва да опровергая твърденията, че става въпрос за повече деца. Това не е вярно, което не ни оневинява, че сме пуснали дори и едно дете. Всеки, който ме познава, знае, че съзнателно никога не бих допуснал това да се случи, но за наше съжаление това е факт и се случи. Нашата философия не е да печелим всеки мач или турнир на всяка цена, а да развиваме децата и техния потенциал! Нещото, което ме разочарова, е, че говорим и се борим срещу тази порочна практика, а сами допуснахме това да стане, за което искрено много съжалявам! Въпреки всичко, не искам и да омаловажавам труда и усилията на нашите деца, които показват много голямо израстване в своята игра. И виждам как, благодарение на тяхната усърдна работа и себераздаването на всички наши треньори от школата, те показаха много добри игри и характер. А тази постъпка опорочи спечелването на турнира. Поздравяваме всички деца от всички отбори и техните треньори за тяхното достойно участие и поведение, както и за добрата работа, която си личи, че вършат! Още веднъж изказваме своите извинения най-вече към всички прекрасни и талантливи деца, които бяха на турнира, към всички треньори, организатори и родители, които се чувстват ощетени от това наше решение!“, поднесе извиненията си Илиев.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *