Трима ученици изнасилиха седмокласничка в тоалетната, ето какво стана после

Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетните А.И., Т.Т. и П.П. за извършено от тях престъпление по чл. 151, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение. Тримата обвиняеми били ученици в 10-ти клас в гр. Криводол, като поддържали приятелски отношения помежду си. Около обяд на 20.03.2018 г. единият от тях – А.И., имал уговорка с Н.Б., ученичка в 7-ми клас, да се срещнат в двора на необитаемо училище в с. Галатин с цел интимна близост.

По време на сексуален контакт между двамата във външната тоалетна дошли Т.Т. и П.П. След изразено от Н.Б. съгласие „да прави секс“ и с другите две момчета, те реализирали намеренията си. В същия ден момичето споделило преживяното с приятелката си. По-късно Н.Б. разказала за случилото си и на братовчедката си, обаче обременена от чувството за страх, прикрила истината пред нея, като обяснила, че била насилствено принудена да се съвкупява с тримата момчета.

Това мотивирало нейната близка да се обърне за съдействие към органите на полицията. Впоследствие, в хода на предприетата оперативно-издирвателна и процесуална дейност, Н.Б. признала, че е излъгала за наличието на насилие. Тя уточнила, че сама е поискала сексуалните контакти с обвиняемите, които били осъществени без каквато и да е физическа или психическа принуда спрямо нея. Предстои делото срещу тримата обвиняеми ученици да продължи в съда.

Макар и непълнолетни, но като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, се съвкупили с лице, ненавършило 14-годишна възраст. Предвид малолетната възраст на пострадалата съвкуплението с нея е престъпление, независимо от нейното съгласие за сексуалния контакт.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. БартеК

    Ъ-ъ-ъ,за по-мургавите българи,това с ненавършилите 14 лета,важи ли??? Ако да,защо прокуратурата не се самосезира?!!?

    Отговор
  2. До т.нар. "редактор"

    Ами като момата си го е поискала и си признала, значи няма изнасилване. Сменете заглавието, въвеждате в заблуждение с невярна информация, което е подсъдно!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *