Трите ковидни отделения в гоцеделчевската болница пълни, изписват здраво детето на 1 г. и 5 м., което получи опасно възпаление от вируса

Броят на болните с усложнения от коронавирус в гоцеделчевската болница прогресивно расте. Хоспитализираните към момента са 61 души, като и трите ковидни отделения са пълни. 24 са настанените за лечение в инфекциозно, 21 в детско и 16 във вътрешно отделение. Случаите са средно тежки към тежки, заяви зам. директорът на МБАЛ „Иван Скендеров” д-р Ангел Тонгов. 

Добрата новина е, че момиченцето на 1 година и 5 месеца от Гоце Делчев, което бе прието с мултисистемен възпалителен синдром от коронавирус, вече е здраво и днес ще бъде изписано от Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Матев“ в София, където бе транспортирано преди 10 дни. 

Както „Струма“ писа, момиченцето първо бе прието в гоцеделчевската болница с усложнения – пневмония, възпаление на сърдечносъдовата система, обриви и конюнктивит. След това бе транспортирано за лечение в Клиниката по ревматология и кардиология на педиатричната болница в София, за да бъде под наблюдение от детски лекар кардиолог. 

В МБАЛ „Иван Скендеров“ в момента няма хоспитализирани деца с Ковид-19, но са приети за лечение малки пациенти, които са с други вирусни и бактериални инфекции.

В МБАЛ – Благоевград не се забелязва ръст на болните с усложнения от коронавирус, за разлика от Гоце Делчев. Във вътрешно отделение има 17 хоспитализирани с коронавирус, като това ниво на брой пациенти се поддържа вече повече от месец. Лекарите се надяват третата вълна на Ковид-19 да бъде много по-слаба и да няма натиск върху здравната система.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *