Триъгълни банички с готови кори

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • кори за баница – 400 г фини
  • яйца – 3 бр.
  • сирене – 250 г
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • бакпулвер – 1/2 пакетче
  • олио – 50 мл
  • масло – 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.

Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.

Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.

Намазва се отново леко с мазнина. С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента.

Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *