Refan-728×90-July-2019

Три билки срещу стомашни болки

Ако страдате от стомашни болки, можете да почерпите от даровете на природата. Ето няколко лека с билки, които имат благотворно влияние и облекчават болезнените симптоми.

Тези билки се използват от хората и за лечение на различни заболявания вече хиляди години, пише beu.bg.

Копърът е чудесен лек против къркорене на червата и хълцане.

Той съдържа важните за подобряване на имунитета цинк и йод, необходими за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, незаменимите за укрепване на костите и зъбите калций и флуор.

Добре влияе и при лоша перисталтика и газове. Успокоява спазмите на гладката мускулатура на органите в коремната кухина.

Чаят от копър е най-доброто познато средства за облекчаване на коликите при кърмачетата, като оптимизира храносмилането и апетита.

Семената от копър способстват за засилване секрецията на стомашните жлези и подстомашната жлеза, повишават отделянето на жлъчка и отстраняват отоците на червата.

Джинджифилът е предпочитано растение, което в китайската медицина се използва за лечението на различни стомашни проблеми.

В западните култури се прилага за облекчаване симптомите на гадене и повръщане при бременност.

Според проучване, джинджифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата.

Тази билка може да се намери под формата на прах, капсули, таблетки или пресен корен.

Ментата е една от най-използваните билки, с много полезни въздействия.

Нейните листа съдържат етерични масла. Ментолът, който е основна съставка, е причината за ароматните и освежаващи свойства на билката.

От мента се прави ментов лист, който се употребява като трапезен чай.

Ментоловото масло помага срещу гадене, болки в стомаха, газове.

Ментата успокоява спазмите в храносмилателните пътища. Билката е подходяща и за лечение при разстройство, заболявания на жлъчните пътища, жлъчнокаменна болест, хроничен панкреатит.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *