Три благоевградски фирми и столично обединение се конкурират да строят 9 класни стаи в двора на VІІ СУ „К. Шапкарев“ срещу 1,5 млн. лв.

Три благоевградски фирми и едно столично обединение се състезават да изградят пристройка с 9 класни стаи в двора на VІІ СУ „Кузман Шапкарев“, за да могат учениците в едно от най-големите благоевградски училища да преминат на едносменен режим на обучение. Прогнозната цена е 1 587 951 лв. с ДДС, като средствата са по програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022“ на Министерство на образованието.

Документи за участие в обявената от община Благоевград обществена поръчка са подали благоевградските фирми „Ай Би Си – Консулт“ ЕООД на Милена Ризова, „Престиж бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, и „Растер Юг“ ООД на Антон Муртов и Радослав Костов, както и „Школото“ ДЗЗД, което е обединение между столичните дружества ВДХ АД, представлявано от Момчил Борисов, и „Хидрострой“ АД, представлявана от Николай Пашов и Живко Недев.

В документацията за изискванията на възложителя е посочено, че срокът за изготвяне на комплексен проект трябва да е между 240 и 330 календарни дни, а за строителство, доставка, монтаж на оборудването и обзавеждането на класните стаи – не по-малко от 300 и не повече от 390 дни.

Ценовите оферти ще се отворят, след като комисията, назначена да проведе поръчката, прегледа офертите и прецени дали отговарят на всички условия.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *