Три години решението за строеж на нов Спешен център в Сандански събира прах

Три години прашасва решението за изграждане на нов филиал на Спешна медицинска помощ в Сандански. През 2015 г. с решение на тогавашния Общински съвет бе дадено право да се отпочне процедура за изграждането му. Решението бе във връзка с изпълнението на проект за обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна, който Министерството на здравеопазването ще изпълни със средства по ОП “Региони в растеж” 2014-2020.

Предложението бе направено от тогавашния председател на ОбС Явор Аргиров, който и в момента е съветник в минипарламента в курортната община. Два декара и половина терен общинска собственост бе предоставен безвъзмездно на държавата чрез областния управител за изграждане на новия филиал в Сандански. Но досега не са предприети действия от страна на държавата за строителството.

На последното заседание на Общинския съвет в Сандански съветникът Живко Иванов отправи питане към кмета на общината каква е причината да се бави изграждането на филиала. Кметът Кирил Котев отговори, че ще направи проверка и ще даде писмен отговор.

Както „Струма” писа, имотът, който общината предостави, е на метри от досегашния Спешен център, над градското миро, което остава действащо. Върху тази площ предстои да се изгради филиалът, както и паркинг към него.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *