Три двойки близнаци се родиха в Дупница през първите 40 дни на годината

Три двойки близнаци са проплакали само от началото на годината в дупнишките болници, като две от тях са жители на общината. Последната двойка се Мария и София, които са проплакали на 10 февруари.

Изключително рядко събитие бе регистрирано тази година, след като на семейство от село Бистрица им се роди… втора двойка близнаци. Както „Струма” писа, близнаците от Бистрица, две момчета, проплакаха през януари в АГ отделението на общинската болница в Дупница. Тогава

кметът на селото Кирил Огненски коментира радостната новина така:

„Много съм щастлив, аз ще съм кръстник на близнаците на приятеля ми Костадин Ламбов и съпругата му Цветелина. Момчетата се родиха, докато баща им пътуваше с тир за Италия. Семейството е погалено от Господ, като ги е дарил с толкова много деца”, заяви кметът.

В семейството на Костадин и Цветелина има общо 7 деца. Те имат по едно дете от предишен брак. След като създават семейство, съдбата ги дарява с едно момче и вече с две двойки близнаци. Костадин има брат и сестра близнаци, които са семейни и имат деца.

„Досега в селото не е имало две двойки близнаци в едно семейство. Иначе двойките близнаци в Бистрица са 7”, заяви Огненски.

Статистически погледнато, раждаемостта се запазва в сравнение със същия период на миналата година. 49 са проплакалите нови жители на община Дупница през 2020 година за периода до 18 февруари, а за тази – 45.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *