Три деца влязоха в Спешното в Сандански, нарязали краката си в басейна на интерната

Три деца са приети за един ден в Спешна помощ в Сандански с порезни рани на краката, получени при къпане в малкия басейн в Спортния интернат в курортния град. За това сигнализира наш читател, баща на едно от пострадалите деца, Петър. 5-годишният му син си срязал крака от счупените плочки в басейна почти веднага след като влязъл във водата.  Когато го завел в лекарския кабинет бил посрещнат с думите: “И вие ли? За днес сте третите, които идват с порезна рана”. Дежурните обработили раната на малчугана и го освободили за домашно лечение. Това се случило в неделя.

Репортерска проверка на „Струма” установи, че веднага след този инцидент детският басейн е източен. Счупените плочки са отстранени и опасната зона отремонтирана. Два дни басейнът за деца е бил затворен, а от вчера отново работи. Стана известно, че още на касата, докато купували билети за басейна, родителите са предупреждавани от спасителите, че има счупени плочки, и децата трябва да внимават да не стъпват върху тях.

През летните месеци юли и август и двата басейна в Спортния интернат в Сандански – голям и детски, работят като платен градски басейн и се ползват от местните жители и туристите.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *