Три коалиции се регистрираха в ЦИК за изборите

Три коалиции – „Изправи се! Мутри, вън!“, „Българските патриоти“ и „Ляв съюз за чиста и свята република“, се регистрираха в ЦИК за участие в парламентарните предсрочни избори на 11 юли в празничния 24 май.

От „Изправи се! Мутри, вън!“ декларираха, че влизат в битката с амбиции за още по-голяма група в следващото Народно събрание,предава БНР.

„Ние сме заедно, един печеливш формат, няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента със своите депутати и ще продължим темите, които си поставихме – разграждане на мафиотския модел“, каза Мая Манолова.

Представители и на трите формации – ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ, от коалиция „Българските патриоти“ изразиха амбицията за силно присъствие в следващия парламент.

Борис Ячев посочи: „Лидерите ще участват в кампанията, няма да участват в листите, както беше казано. Амбицията, с която коалицията „Българските патриоти“ отива на тези избори е за едно много силно присъствие в следващият български парламент. Ние считаме, че нашето присъствие гарантира стабилност“.

Документи за регистрация в ЦИК подаде и „Ляв съюз за чиста и свята република“, в който участва бившият премиер Жан Виденов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *