Три лекарки след майчинство започнаха работа в МБАЛ – Благоевград, две са в екипа на спешно отделение

Три млади лекарки след майчинство започнаха работа в благоевградската болница, две от тях обслужват тежки случаи в спешно отделение. Д-р Фърговска, която специализира неврологични болести, и д-р Янева, специализантка по урология, оказват първа помощ на пациенти от спешен и неотложен характер.

„Лекарският състав на спешно отделение е изцяло с млади кадри, които постъпват на работа директно от студентската скамейка, обучава ги колегата с утвърден опит по вътрешни болести д-р Рабаджийски”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той допълни, че на ден през спешно отделение преминават по 40-50 пациенти – от кърмачета до възрастни хора, изпаднали в кома и пострадали при битови и трудови инциденти.

В неонатология /отделение за новородени/ от този месец след майчинство се завърна и д-р Коюмджийска. Преди половин година в същото отделение започна работа директно от студентската скамейка и младата лекарка д-р Топалова, която от няколко дни е зачислена за специализация по детски болести.

„Правим всичко възможно да задържим младите лекари в болницата, възнаграждението на зачислените за специализация е 1000 лв. В МБАЛ – Благоевград няма криза за нови кадри, болницата ни е база за обучение и затова има повишен интерес.

По-сериозен е проблемът с липсата на медицински сестри, тъй като голяма част от тях са в предпенсионна и пенсионна възраст и има остра нужда от млади кадри”, заключи д-р Митев.

СЛАВА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *