Три много полезни за колата шофьорски трика

Няма шофьор, който да не иска да поддържа чиста и в изправност колата си, както и да я обслужва по-лесно, пише auto.blitz.bg.

Естествено в дългогодишната си практика опитните шофьори са измислили, прилагали и усъвършенствали всякакви хитринки и трикове в тази насока.

Днес ще ви представим три от тях:

1. Как да налеем масло в двигателя без фуния

Ако сте решили да долеете масло, а нямате под ръка фуния, може да вземете дълга отверка и да оставите маслото да се стича по металната ѝ част. Може да сте сигурни, че така ще налеете масло в двигателя без да го разплискате.

2. Удължаваме живота на акумулатора

Понякога автомобилът стои паркиран без движение по няколко дена или дори седмици. В такива ситуации е по-добре да отсъединим една от клемите от акумулатора, което ще помогне да се запази зареден в дългосрочна перспектива – така се удължава живота му.

3. Сух лед и вдлъбнатина

На каросерията има няколко места, където металът е пределно тънък. Това са вратите, покрива и калниците. Ако на някой от тези участъци се е появила вдлъбнатина, то тя може да бъде премахната с помощта на парче лед. Вземетe леда, завийте го във фолио и натъркайте вдлъбнатината. Заради разликата в температурата металът ще се “обтегне” и вдлъбнатината ще бъде загладена.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *