Три мотоциклета от миналия век рециклират в гаража на СПА хотел „Свети Никола”, идеята на Ил. Пасков е да регистрира ретро клуб

3 мотора от миналия век рециклира в гаража на СПА хотел “Свети Никола” Костадин Ефендийски-Бранко. Идеята на собственика на комплекса Илия Пасков е да регистрира ретро клуб на автомобилисти и мотоциклетисти в община Сандански. И това ще стане през новата година.

Първият мотор, марка „Симсон Аво4, е произведен през 1956 година и вече напълно е рециклиран и може да се управлява, поясни К. Ефендийски. На рециклирания мотор са поставени регистрационни номера с година 1956 г. и инициалите на притежателя му. В момента  К. Ефендийски работи по ремонта и рециклиране на френски мотоциклет, марка „Террот”, произведен през далечната 1934 година.

Всички рециклирани мотоциклети ще бъдат достъпни до гостите на СПА хотел „Свети Никола”, туристите в града и местните жители. В бъдеще предстои да се изготви специален каталог на всички рециклирани  мотоциклети и автомобили и те да участват в национални и международни паради, каза монтьорът К. Ефендийски. 

Сервизът по рециклиране на автомобилите е базиран в помещение на паркинга на комплекса и работи с работно време от понеделник до петък. „От близо 4 години ретро парадът на автомобили не преминава през града. Години наред близо 30 ретро автомобила участваха в парада на градския площад “България” в Сандански. Този парад бе посещаван от местните жители и туристите на гради и неговата липса се усеща от нас, хората, които си падаме по тези автомобили и мотоциклети”, поясни Бранко и допълни, че с учредяване на ретро клуба първата крачка, която предстои да се предприеме, е да се възстанови парадът в Сандански.

Досега той е рециклирал десетки мотоциклети, като за възстановяването на моторите и пускането им в действие не се ангажира със срокове. Един стар мотоциклет може да се рециклира за месец, може и за една година, процесът зависи от това в какво състояние е. 

Стана известно, че бизнесмен от Марикостиново притежава над 34 униката – рециклирани мотори, и той се очаква да стане част от ретро клуба в Сандански. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 


Новото рециклирано бижу „Симсон Аво” 
 
Ил. Пасков

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *