Тръбата свири сбор за орлетата на 17-и, след като БФС прекрати играта на тука има-тука нема

Тръбата свири сбор за орлетата на 17 юни. Окончателната дата за начало на подготовката на благоевградчани изплува вчера, броени минути след като БФС прекрати играта на тука има-тука нема и най-сетне оповести дълго чаканото решение за формата на първенството. Промените в състава на Първа лига се отлагат за сезон 2022/2023, когато групата ще се увеличи на 16 отбора. За предстоящата кампания броят на тимовете се запазва 14, а във втория ешелон нараства на 20, попълнена с дублиращи състави. И сега, и догодина обаче баражната система остава. Според утвърдения регламент 14-ият в крайното класиране в предстоящия сезон в елита изпада директно, предпоследният среща в бараж четвъртия от втория ешелон, оттам в най-високото ниво се изкачват първите три в подреждането. Новото първенство стартира между 23 и 26 юли.

Президентът на централата Борислав Михайлов мотивира решенията на Изпълкома и размаха пръст на кандидата за поста му Димитър Бербатов. „Преценихме, че изпаднал клуб няма моралното право да остане в дивизията, така се губи състезателният характер на първенството. Освен това отборите ще имат възможност да се подготвят по-добре финансово и инфраструктурно за промените. Доволни сме от ВАР, ще го има във всеки мач. Това е много добър механизъм, за да облекчим съдиите, които биват притискани постоянно, и да се успокоят футболисти и ръководители. Бербатов има право да се кандидатира и да провежда каквато кампания иска. Той не е цел за мен. До редовния конгрес догодина всичко е спекулация. Всеки има право да се кандидатира, но да си спомни, че не трябва да прескача добрия тон“, заяви Михайлов.

Програмата на „Пирин“ предвижда водосвет за здраве и успехи преди първата тренировка, лагер от 27 юни извън Благоевград и 7 игрови проверки. Мястото, където ще се базират хората на Уорън Фийни, съперниците в контролите и точните дати ще бъдат обявени допълнително.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *