Тръба в училищен басейн откъсна част от пръста на дете

9-годишно момиченце загуби част от пръста си заради тръба в училищен басейн, а майка му възнамерява да съди ръководството на учебното заведение. 9-годишната Виктория е картотекиран състезател по плуване на “Славия” и вече има над 45 медала. Тренира всеки ден с по-големия си брат. От две години прави това в басейна на 97-о училище „Братя Миладинови” в София. Докато миналата сряда не губи част от пръста си, предаде Нова тв.

„Телефонът ми звънна и нейният брат, много притеснен, ми каза: „Мамо, бързо ела тук, че част от пръста не Вики се откъсна”, Нещото, което заварих, беше Вики – изпаднала в шок. Тя пищеше и питаше: „Мамо, аз ще имам ли пръст, ще имам ли пръст”. Тя ми обясни, че треньорът за малко е излязъл. При едно от обръщанията е видяла, че тръбата е била сцепена. И всъщност, докато са чакали, се е гмурнала да покаже на другите къде е сцепена тръбата”, разказа майката на пострадалото дете Ралица Иванова. В този момент, твърди родителят, някое от децата в съседните коридори стъпва на тръбата и пръста на Вики се заклещва. „Тя изпитва болка съответно, дърпа си пръстчето и то се откъсва”, коментира още Иванова. Треньорът Жорж Станкович твърди, че е отсъствал за момент. Докато в басейна имало и други треньори. Версията му за случилото се е малко по-различна.

На следващия ден се гмурнах да видя тази тръба – нямаше ѝ нищо. Това е тръба за стъпване и предполагам, че е теглена, защото тя отдолу някъде си е вкарала пръста, под тръбата. Просто отдолу, може би, от дърпането, малко се е отворила”, смята Станкович. Въпреки това, Ралица възнамерява да съди училището, на чиято територия се намира басейна. „Тъй като никой не ме потърси. Реших, че ще подам жалба, поне да направят някаква проверка на басейна и да видят, че той е неизряден и ако днес е дъщеря ми, утре може да е някое друго дете. Да, малкият дявол е, но можеше да се случи нещо по-страшно”, заключи Иванова. Директорът на учебното заведение Емилия Манолова заяви, че за ръководството изясняването на фактите около инцидента също било важно. Експертна комисия установила, че инцидентът вероятно е вследствие на натиск върху тръбата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *