ТРЪГВА ЛИ КАРИЕРАТА МУ НАДОЛУ! Д. Танев свален от лидерския пост на ГЕРБ – Петрич

Бившият вече депутат от Петрич Димитър Танев, който не намери място в листата на ГЕРБ за следващите парламентарни избори, вече не е и лидер на партията в Петрич. Вчера Изпълнителната комисия го освободи от поста председател на общинското ръководство и освен безработен Танев вече не е и лидер, а само редови член в партията, благодарение на която 2 г. получава депутатска заплата.

Ексдепутатът предпочете версията, че сам си подал оставката от председателското място по „лични причини“, които съгражданите му превеждат обаче като кръвна обида от това, че не е включен в настоящата листа. „Струма” обаче научи, че той е отстранен от лидерския пост, това бе потвърдено и от централата на партията.

„Животът продължава“ е изтърканата фраза, с която Танев обяснява от няколко дни отпадането си от кандидатдепутатската листа. Вероятно клишето за него означава, че ще се върне обратно към битието си отпреди 2014 г., когато беше един редови бизнесмен, купил си завод в Беласица по време на управлението на СДС.

Само преди няколко дни Танев отчете пред медии непълния си мандат в парламента като много успешен, похвали се дори, че с негово участие се случили пътят Златарево-Петрич, автомагистрала „Струма“, пътят Петрич-Сандански, разширеното кръстовище на Рупите…

Ексдепутатът обаче тактично премълча гафа си от ноември миналата година, когато бе сниман тайно да уговаря 8 горски от Петрич да дават евтини дърва за огрев само на определени хора. В тази връзка бившият вицепремиер Томислав Дончев обеща да разследва петричкия депутат за купуване на гласове чрез по-евтини дърва за огрев, а експремиерът Бойко Борисов обяви, че най-вероятно партията му ще се раздели с Танев. Тогава в суматохата около президентските избори това не се случи, но отпадането на Димитър Танев от депутатската листа за 44-ото НС бе повече от очаквано.

ГЕРБ – Петрич трябва да избере нов лидер на следващо заседание на общинския съвет и това трябва да стане преди изборите. Дотогава вр.и.д. председател на общинското ръководство ще бъде петричкият кмет Димитър Бръчков.

БОРЯНА ЦОНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гинио

    Истина е че е изпълнителната комисия го е освободила, но след негова молба!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *