Тръмп е подложен на експериментално лечение срещу COVID-19

През последните 24 часа американският президент Доналд Тръмп е отпаднал, но в добро настроение. Лекарят на Белия дом доктор Шон Конли съобщи, че Тръмп е подложен на експериментално лечение срещу COVID-19. Президентът на САЩ се намира във военна болница в Мериленд.

17 часа след съобщението, че е с COVID-19, Доналд Тръмп беше преместен във военната болница “Уолтър рийд”. Облечен в костюм и с маска, той помаха на репортерите, но не разговаря с тях. Стигна сам до хеликоптера, който го транспортира до болницата, в която ще прекара няколко дни като превантивна мярка.

Тръмп публикува видеообръщение в Туитър:

“Искам да благодаря на всички за огромната подкрепа. Отивам в болница Уолтър Рийд. Мисля, че се справям добре, но трябва да сме сигурни, че всичко ще е наред. Първата дама също се справя много добре. Благодаря. Оценявам го. Няма да го забравя”, пише Доналд Тръмп, президент на САЩ.

Непосредствено след новината за диагностицирането на Тръмп, заваляха коментари и предположения за причините за заразяването му.

“Въпросът за COVID и положителната проба на президента не трябва да бъде фокусиран около това какво може или не може да направи той, а върху факта, че не зачита науката и обстоятелствата в нашата страна. Той не носи маска и не е почитател на спазването на социална дистанция”, заяви д-р Дженифър Лайтър.

“За президента наистина рискови са възрастта и вероятно теглото му. Макар да не личи, изглежда, че има лека хипертония, както впрочем голяма част от населението в тази възраст”, каза д-р Марк Джарет.

А сред тези, които пожелаха бързо оздравяване на Тръмп, е севернокорейският лидер Ким Чен Ун.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *