Необходими Съставки:
булгур – 120 г дребен
зехтин
лимони – сока на 1/2 лимон
домати – 2 броя
чушки – 1 червена и 1 зелена пиперка
люти чушки – 1 малка червена
лук – 1 глава червен
доматено пюре – 3 с.л.
сол
черен пипер
магданоз – 1 връзка
чесън – 1 скилидка
Приготвяне:
Накиснете булгура в тъкмо кипнала вода за 10-20 минути (в зависимост от булгура), за да набъбне. След това овкусете с лимоновия сок и малко зехтин.
Разбъркайте със скълцания лук, нарязаните ситно чушки, доматите, чесън, скълцан магданоз, доматеното пюре, сол и черен пипер.
Добре объркайте Турската салата с булгур и сложете в хладилника за 1 час преди да поднесете.
loading...