Турски милинки

Необходими продукти:

1 кг брашно

600 мл вода

1 с.л.сол

1 пакетче суха мая

1 с.л.мед

1 пакетче масло /125 гр./

4-5 с.л.галета

200 гр.натрошено сирене

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното със солта.

В купа с хладка вода, добавете маята, мед и 3-4 с л разтопено масло.

Омесете меко тесто и накрая добавете сиренето.

Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Тестото разделете на еднакви по големина топчета.

Маслото разтопете, а галетата сложете в чиния.

Всяко топче потапяйте в масло и овалвайте в галета.

Подредете плътно в намаслена тава.

Ако остане масло залейте го върху тестените топчета.

Остовете да втаса още около 30 мин.

Сложете във фурна загрята до 150* С.

Пет минути по-късно увеличете на 180-200* С и изпечете до златисто.zajenata.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *