
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 4 бр.
- захар – 1. 5 ч.ч.
- портокалова кора – настъргана кора на ситно ренде от 2 портокала
- портокалов сок – сок от 2 портокала
- олио – 1 ч.ч.
- прясно мляко – 1 ч.ч.
- бакпулвер – 1 бр.
- ванилия – 1 бр.
- брашно – 3 ч.ч.
- пудра захар – по желание за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта, прибавете сока и настърганата кора от 2 портокала, олиото, прясното мляко.
В дълбок съд сложете брашното, бакпулвера, 1 ванилия и започнете да разреждате с течната смес.
Разбъркайте добре. Сложете сместа в тавичка и печете на умерена температура. По желание поръсете с пудра захар.