Турски чаен сладкиш

Необходими Съставки

черен чай – 2 ч.л. сухи листа (може Цейлонски или English Breakfast)

вода – 300 мл

яйца – 4 бр.

брашно – 500 г

бакпулвер – 2 с.л.

олио – 250 мл

орехи – 200 г

захар – 280 – 300 г

ванилова захар – 2 пакетчета (16 г)

какао – 3 с.л. с връхче (100%)

лимонов сок – 1 с.л.

мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете водата в чайник на огъня и когато заври, сипете в нея чаените листа. Варете 3 минутки, прецедете и оставете чайчето да изстине. Сложете орехите в блендер и пуснете да се смелят, но не на каша, а ситни парченца (10 секунди на средна до максимална скорост, зависи от блендера ви).  Включете фурната да загрее до 200 градуса. Разбийте яйцата със захарта и постепенно добавяйте олиото, орехите, черния чай, какаото, ваниловата захар, лимоновия сок и накрая пресятото с бакпулвера брашно. Сместа сипете и заравнете в намаслена и набрашнена тава-28-30 см диаметър, количеството е доста. Поставете в загрялата вече фурна и печете около 30-35 минути или до суха клечка.

Поднесете с хубаво кафе или чай.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *