Туфчо Сандъкчиев изкара 4 дни на поста секретар на община Петрич и напусна по взаимно съгласие с парично обезщетение

Туфчо Сандъкчиев напусна мястото на секретар в община Петрич. Той се е споразумял с кмета Димитър Бръчков да му бъде изплатено обезщетение и договорът му е прекратен по взаимно съгласие . „Кметът държи на екипа си и след като ми бе предложено обезщетение, реших да напусна“, обясни Туфчо Сандъкчиев, който не пожела да обяви размера на паричната компенсация, но едва ли е под 4000 лв.

Той е бил 4 дни на работа, тъй като бе възстановен на 4 юли , а си е тръгнал на 7 юли. Тази развръзка бе прогнозирана от „Струма“, тъй като това е масова практика. До ситуацията се стигна, след като съдът отмени заповедта му за уволнение. Кметът на Петрич Димитър Бръчков уволни Туфчо Сандъкчиев веднага след като спечели изборите, а на негово място назначи Велко Велев.  Заповедта за прекратявване на трудовото му правоотношение бе оспорена в Административен съд – Благоевград и отменена с решение на съдия Ваня Вълкадинова на 26 януари миналата година с мотива, че е издадена на неприложимо правно основание от Закона за държавния служител. На 30 юни ВАС потвърждава решението за отмяна, което е окончателно.

Припомняме, че Туфчо Сандъкчиев има 11 години трудов стаж в Общинската администрация на Петрич, който навъртя при управлението на кмета Вельо Илиев. Започва като главен експерт по култура и вероизповедание по заместване от 19 януари  2004 г. , но само след 2 седмици с допълнително споразумение е преназначен на длъжността главен секретар до провеждането на конкурс. На 1 юни същата година с нова заповед е назначен на същата длъжност за неопределено време. На 5 март 2012 г. договорът му е прекратен по взаимно съгласие, като същия ден е назначен като главен експерт „АПО“ –  пак за неопределено време. На 5 март 2015 г. е назначен на две позиции – главен експерт „АПО“ и главен секретар до провеждането на конкурс за вакантната длъжност.  На 9 юни 2015 г. е назначен на длъжност секретар за срок от 1 година. Трудовото му правоотношение обаче е прекратено от новоизбрания кмет на Петрич Димитър Бръчков с негова заповед на 23 ноември 2015 г.

След като приключи общинската си кариера, Туфчо Сандъкчиев, който е агроном по образование, ще се занимава с консултации в земеделския бизнес. Не се е отказал от идеята си да открие земеделска аптека, в случай че получи разрешение от общината.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *