Тъмната страна на успеха! Дупнишкият Павароти пее по кръчмите в Испания с баща си, скъсаха го на матурата по география Славата ме замая и се провалих, 60 000 лв. от „България търси талант“ изтекоха през пръстите ми…

Дупнишкият Павароти Томас Томов, който спечели телевизионния формат „България търси талант“ и заедно с това и паричната награда от 60 000 лв., три години по-късно извисява божествения си глас в заведения в Испания, без да успее да осъществи мечтата си да следва в консерватория.

Името на Томас Томов изгря през 2014 г. в популярния конкурс за млади дарования, тогава журито на формата го определи като Дупнишкия Павароти и му предрекоха бляскава кариера в оперното пеене, дори световноизвестният Калуди Калудов поиска лично да го посвети в тайните на оперното пеене в свой майсторски клас. От Томас се искаше само да си вземе матурите в училище и пътят към високото музикално майсторство пред него изглеждаше открит. Какво се случи обаче с мечтата?

Репортер на “Струма” засече преди дни Томас Томов в центъра на Дупница на разходка с негова братовчедка и го попита как се разви животът му след края на реалитито. Ето какво разказа Дупнишкият Павароти за житейските си перипетии след връхлетялата го неочаквана слава:

“Започнах работа с баща ми в Малага, Испания. Той е музикант, свири по заведения и аз работя с него от един месец. Първата ми работа като певец беше при откриването на една изложба на картини в Малага. Пея само опера. В момента съм в Дупница. Не можах да се запиша в Консерваторията, тъй като ме скъсаха на матурата по география. Преди две години бях замаян от славата и си мислех, че всичко е в краката ми, но квесторите по време на матурата ме свалиха бързо на земята. Усъмниха се, че преписвам, и ме изгониха от изпита. Оттогава не съм се явявал повторно на матура. Тази случка спря развитието ми и като оперен певец”, сподели чистосърдечно и с видимо разочарование Томас Томов.

Той отговори и на по-деликатния въпрос какво е направил с 60 000 лв. от наградата. “Като спечелих тази голяма сума пари, много хора потърсиха заеми от мен. Не можех да откажа. Идваха и се молеха, че не могат да си платят тока, че нямат пари за храна и аз раздавах, но някои от тях забравиха да ги върнат. Купих си маркови дрехи и лека кола, но тя се оказа дефектна и я върнах. Общо взето от тези 60 000 лв. нямам нищо по-голямо, което да има стойност. Парите се изнизаха между пръстите ми”, каза 20-годишният Томас Томов.

Той признава, че все още не може да си намери приятелка със сродна душа, но се е отказал да я търси.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *