Топ теми

Търговец на железария от Сапарева баня продава срещу 480 000 евро една от емблемите на града – Диетичния стол, купил го в зората на демокрацията за 200 000 лв.

Срещу 480 000 евро продават една от емблематичните сгради в Сапарева баня – Диетичния стол. Сградата, която е строена през 70-те години на миналия век, е един от символите на града. В стола са събирали гости на сватбените си тържества поколения сапаревобанчани. Балните вечери на всички абитуриенти, завършващи местната гимназия, са се провеждали в огромната зала на столовата.

В зората на демокрацията първият търговец на железария и строителни материали в Сапарева баня Захари Захариев купил Диетичния стол – двуетажна сграда с разгъната площ 3120 кв.м, за 200 000 лв. от Министерството на здравеопазването. Тя е разположена на главния път в градчето, в близост до Гейзера, но не може да се използва за туристически услуги. В нея може да се обособят гаражни помещения, търговски и промишлени обекти.

Захари Захариев не беше открит за коментар, но негови близки споделиха, че искал с парите от продажбата да построи хотел на друго място в курортното градче..


Сградата на бившето „Почивно дело”, превърната сега в хотел

В друга емблематична сграда в курортния град, в която се е помещавало държавното предприятие “Почивно дело”, днес е превърната в хотел, а строеният през 80-те години ГУМ е разпродаден на парчета. В момента в него се помещават пицария, заведение за обществено хранене, офиси на застрахователни дружества…

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *