HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Търговец се отказа от атрактивен имот в топцентъра на Сандански, твърди: Цената е много висока

След рекорда, който постави, като вдигна 60 пъти цената за наем на временен търговски обект в Сандански, Иван Тачев, собственик на фирма „Тачев и син-2013”, заяви, че се отказва от подписване на договор за наем.

„Това е много висока цена и затова реших да се откажа от подписване на договор с община Сандански. Ако ми предложат договор за наем, по-дълъг от 10 години, ще подпиша на тази цена. За тези 5 години, в които не мога да направя по-дълготрайни инвестиции, за да стане по-атрактивен търговският обект, няма как да се случи. Затова се отказвам да подпиша договор”, заяви пред вестник „Струма” Ив. Тачев.

Съгласно Наредбата за разпореждане с общинско имущество, следващата стъпка е да се предложи договор за наем на фирмата, класирана на второ място. Това е фирма „Диро” ЕООД на Димитър Георгиев. Тя предложи цена от 132 000 лева за наем на обекта. Срокът на процедурата, в който фирмата трябва да заяви, че е съгласна да подпише договор, или се отказва, е 14-дневен. Ако и фирмата, класирана на второ място, се откаже от подписване на договор, се насрочва нов търг. Процедурата ще се отложи във времето до година.

В най-изгодна позиция от така създалата се ситуация е настоящият наемател Антон Гигенски. Той ще продължи да стопанисва апетитния търговски имот до сключван на нов договор за наем с бъдещия наемател.

Общинският терен е атрактивен, тъй като се намира в топцентъра на Сандански – на метри от площад „България”, до сградата на поликлиниката.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *