ТЪРГОВЕ ЗА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ В БЛАГОЕВГРАД! Двойно се вдигна цена на петно за гараж в кв. „Ален мак“, дама нае земеделска земя 13 пъти по-скъпо от началната

Над два пъти скочи цената на петно за гараж в благоевградския кв. „Ален мак“ на търг за учредяване право на строеж, който се проведе вчера. Трима кандидати наддаваха за общинския имот от 17,40 кв.м на метри от супермаркета в „сърцето“ на квартала. При начална цена от 1750 лв., най-висока оферта даде собственикът на фирма „Лотос лайт“ ЕООД Христо Николов – 3750 лв. без ДДС. След него с предложение от 2 522,88 лв. без ДДС остана Марио Костадинов, а последното място в класацията остана за предложението на Николай Какарадов за 2 509 лв. без ДДС.

Не по-малко любопитно бе наддаване за наеми на земеделска земя, която общината отдава за 10 г. Общо 9 земеделски имота бяха предложени на търгове, но интерес имаше само към 5 от тях. На терен в местността Под черквата в Старо Струмско, близо до река Струма, цената скочи 13 пъти. При начален годишен наем от 9 лв. на поземлен имот от 257 кв.м, Илияна Стамболийска предложи 122,22 лв. без ДДС. За същата сума тя нае и съседния имот от 435 кв.м. От комисията, провела търга, стана ясно, че дамата има къща в съседство и обработва въпросната земя.

Конкурентът й в наддаването Ивайло Стоичков пък нае имот от 464 кв.м в същия район на местността Под черквата за 107,77 лв. без ДДС на година. Нива с площ 767 кв.м в местност Гръчките ливади в землището на с. Бистрица нае Станислав Чучуков, който на година ще плаща по 13 лв. на общината. Той спечели пред конкурента си Иван Кралев, чиято оферта бе 10 лв., при начална цена 6,14 лв. без ДДС.

За овощна градина от 1 дка в местността Кладенецо в землището на с. Дъбрава Пламен Китанов предложи 31 лв. без ДДС и с 1 лв. преднина пред Васил Стоянов става неин стопанин за идните 10 г.

Без наемател останаха 4 ниви в местността Селището на с. Селище, те ще се разиграят повторно на търг след седмица.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *