Топ теми

Търговци предлагат на пазара в Дупница зеле по 60 ст. кг, купувачи няма

На сергиите на пазара в Дупница са наредени купища със зеле, но купувачи няма. Производител от с. Жабокрът, община Кюстендил, се оплака, че преди години е продавал по 5 т зеле на ден, сега по 50-60 кг.

На кооперативния пазар в Дупница сергиите са препълнени с купища зеле, но купувачи няма. Вчера около обяд работеха няколко сергии, но районът на пазара беше пуст.


Клиенти няма, на пазара са само търговците

Дончо Милошов от с. Жабокрът, община Кюстендил, вчера чакаше клиенти пред пълен микробус със зеле.

Пред репортер на “Струма” той сподели: „Преди години със съпругата ми засаждахме 90 дка със зеленчуци. Вече поостаряхме, тази година засадихме само 5 дка със зеле. Децата ни не могат да ни помагат. Синът работи на митницата, дъщерята е учителка, имат си свои задължения. Цял ден чакам клиенти, но  няма. Добре че времето е слънчево, поне да не мръзнем. Преди години продавах по 5 т зеле на ден на пазара, сега едва по 50-60 кг. Хората купуваха по 100-150 кг да наложат за зимата, сега е безработица, пандемия, те останаха без пари. Народът започна да се лишава и от храна. Купуват по 5-10 зелки, колкото да има кисело зеле за сарми за Коледа и това е”, заяви Дончо Милошов. Той предлагаше зелето по 60 ст. за кг.

До него млада жена от съседно село до Жабокрът също продаваше зеле, ядосваше се, че не е продала нито зелка от сутринта.
от Кюстендилско предлага зеле  по 60 ст., но никой не купува

Местни търговци прекупвачи пък предлагат зелето на цена от 80 ст. за кг. И те чакаха клиенти, но вчера на кооперативния пазар в Дупница нямаше купувачи. Някои търговци се оплакаха, че не са направили дори “сефтето” за деня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *