Търговци скочиха! Превърнаха главната улица в пешеходна, снабдителите започнаха да ни прескачат, не искат да носят стоката на ръка, магазини фалираха

Търговци в най-големия квартал на Дупница жк “Бистрица” скочиха срещу спирането на достъпа на автомобили до центъра на комплекса и превръщането на улицата в пешеходна зона. Търговците недоволстват, че със затварянето на улицата микробусите, които зареждат магазините им, нямат достъп до тях. Вече няколко магазина са фалирали.

Вчера пред репортер на “Струма” двама търговци – Райна Николова, собственичка на хранителен магазин, и бившият футболист на ЦСКА Георги Стойчев, собственик на месарски магазин, изразиха недоволството на колегите си. Ето какво заяви Райна Николова:

“С превръщането на улицата в пешеходна зона доставчиците на стока нямат достъп до магазините ни. В задната част са засадени дръвчета и оттам не могат да минат бусовете. Доставчиците започнаха да ни отминават, не идват. Не искат да носят на ръка щайги с хляб, чанти с колбаси… Ние предлагаме улицата вместо пешеходна зона да се направи еднопосочна. Така ще се намали трафикът на автомобили и ще е удобно да зареждаме магазините си със стока. Изпращахме няколко пъти писма до общината, но решение на проблема няма”.

“Голяма част от магазините затвориха. Клиентите намаляват, доставката е затруднена. Стоим за почти никакъв оборот в магазините. Не мога да сложа на рамо заклано агне и да го нося по улицата до магазина. Ще изчакам още малко и ако нещата не се решат, ще затворя месарницата”, категоричен бе Георги Станчев.

Докато двамата търговци се оплакваха от проблема, жителка на комплекса, която не пожела да назове името си, заяви: “Сега, след като улицата стана пешеходна зона, хората се придвижат по-спокойно. Преди имаше случай, когато бус, движещ се назад, едва не блъсна човек. Леки коли спираха от двете страни на улицата и трябва да ги прескача човек, за да премине на отсрещната страна”.

Недоволството беше предизвикано, след като вчера с кашпи беше ограничено движението на автомобили по обособената пешеходна зона в центъра на комплекса. До този момент, въпреки че улицата беше определена за пешеходна зона след големите ремонти за над 6 млн. лв. в жк “Бистрица”, леки автомобили и микробуси се движеха необезпокоявани по пешеходната зона.

Общинският съветник от БСП Георги Пехливански, който беше избран в минипарламента с гласовете на жителите на комплекса, където той живее, влезе в спор с кмета на община Дупница Методи Чимев, който беше в този район на града за първа копка на нова детска градина. Г. Пехливански попита кмета защо няма достъп на доставчиците на стока до магазините в центъра на комплекса, на което кметът М. Чимев отговори: “Г-н Пехливански, имаше обществено обсъждане на проекта, защо тогава никой от комплекса не дойде да даде мнение по въпроса? Сега, когато всичко е готово, се търси вина в общината”.

Търговците са готови да излязат на протест пред сградата на общината, ако проблемът им не бъде решен.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Мазния

    Виждате ли колко е нагъл българският гражданин?! Е кажете ми …. с такова мислене как да станат нещата. Не може само на премиера да разчитаме, и ние самите трябва да си помогнем, това е истината

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *