Търгът за помещенията на Спешен център – Бобов дол се провали, синдикът отряза общината от шанса да купи сградата

Търгът за продажбата на помещенията на Спешния център в Бобов дол се провали. Той беше насрочен за 25 януари от синдика на бившата общинска болница. Покрай самия търг в общинската администрация са разбрали, че бившата общинска болница от няколко месеца е с нов синдик, и това е Йордан Костадинов от София.

Ето какво заяви председателят на ОбС в миньорския град Елеонора Христова: “На търга за продажбата на помещенията на Спешен център, котелното, пералното на някогашната болница са се явили две столични фирми и община Бобов дол, която е била дисквалифицирана. Останалите две фирми са се отказали и търгът се е провалил. Разговарях със синдика Й. Костадинов и го попитах защо общината няма право да участва в обявения от него търг, а той ми отговори, че бившата болница е общинска и общината няма право да участва в търга. По Търговския закон болницата е общинска, но функционира като самостоятелно дружество. Синдикът е използвал вратичка в закона, за да елиминира общината от участие да закупи помещенията, които са необходими, за да може да функционира Спешен център.

Следващият търг е обявен след месец и половина. През това време ще търсим адвокат, който да обжалва това решение на синдика, който ми обясни, че до месец август трябва да продаде всичко останало от някогашната общинска болница в Бобов дол”, заяви Е. Христова.

За момента Спешен център остава в помещенията на бившата болница до провеждане на следващия търг. Ако базата бъде купена от частна фирма, остава шансът директорът на Спешен център – Кюстендил да се договори с новия собственик срещу наем да ползва базата до построяването на нова страда. Както “Струма” писа, на извънредна сесия в Бобов дол пристигна представител на МЗ и обеща до края на 2021 г. в Бобов дол да се построи нова сграда за Спешен център, мястото за която е отредено още преди 6 г. на заседание на ОбС – Бобов дол.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *