ТЪРСИ СЕ! Бившият министър на икономиката Тр. Трайков шашна с 80-г. стринка, работеща в МБАЛ – Благоевград, върху която се крепяло цяло отделение, местните лекари категорични: Няма такава!

Кметът на столичния район „Средец“ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета на ГЕРБ Трайко Трайков публикува на страницата си във Фейсбук любопитен пост за стринка си, която продължавала да работи въпреки преклонната си възраст.

„Моята стринка Верче е лекар в болницата в Благоевград. Питам я не я ли е страх насред червената зона, а тя се смее – ако всички ги е страх, кой ще работи. Преди няколко дни стринка Верче стана на 80 години, но казва, че ако си тръгне, и отделението си отива“, написа вчера Трайков и за часове спечели десетки лайкове и поздравления за лекарката, с пожелание да продължи все така да помага на нуждаещите се.

Проучване обаче установи, че работещ лекар на 80 години няма в нито една благоевградска болница.

„Нямаме такава лекарка – категоричен бе шефът на МБАЛ д-р Огнян Митев. – Знам, че Трайков има леля лекарка, която дълги години работи в Министерството на здравеопазването, но тук никога не е била“, категоричен бе д-р Митев.

Такъв лекар не открихме и в частната, и в общинските болници.

Проучване на „Струма“ установи, че Трайков говори за леля си д-р Величка Трайкова, която е сестра на баща му Димитър, и двамата са от петричкото с. Кромидово. Майката на ексминистъра пък е от съседното с. Марикостиново. След смъртта на Димитър Трайков родната къща в Кромидово останала само на грижите на д-р Трайкова. Кметът на селото Борислав Филадов обаче заяви, че тя отдавна не идвала толкова често на село. Да нагледа имота пристигал понякога само съпругът й, а племенникът им Трайчо пък не бил стъпвал на село повече от 10 години.

Б. Филадов също не бе чувал д-р Трайкова да е започвала някога работа в Благоевград – той също знаел, че е в Министерството на здравеопазването, а някой му бил споменал, че после започнала работа в частната болница „Токуда”.

Молбата ни до ексминистър Трайков да каже в кое болнично отделение в Благоевград работи стринка му не срещна ответна реакция – столичният районен кмет така и не отговори на питането ни.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. д-р Дулитъл, на 100 години

    Този марикостински кромидовалия май търси обществена известност, че го позабравиха нещо!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *