Търсят повторно фирма да внедри интелигентна система за управление на градския транспорт в Благоевград срещу 1,3 млн. лв.

Община Благоевград повторно обяви, че търси фирма, която да внедри интелигентна система за управление на градския транспорт с информиране на пътниците в реално време. Преди две години след проведена обществена поръчка бившият градоначалник Румен Томов избра „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД да свърши работата срещу 1 243 513 лв. без ДДС, но до реално сключване на договор така и не се стигна.

Интелигентната система за управление на градския транспорт на Благоевград е част от мащабен европроект, част от който бе и изграждането на подлез към кв. „Грамада“. Като стана ясно, че изграждането на това съоръжение е невъзможно по обективни причини, екипът на кмета Илко Стоянов успя да спаси средствата по проекта, като строителството на подлез бе заменено със закупуване на електробуси за разкриване на две нови линии на градския транспорт, които ще бъдат управлявани от общината. Тази промяна обаче добави нови условия и изисквания и към бъдещата единна система за управление и се налага увеличение на броя на информационните табла заради откриване на нови спирки. Освен това новите линии ще обхващат квартали, които не са част от утвърдената маршрутна схема на градския транспорт на Благоевград.

Съществените промени в изискванията на Общината са причината кметът Илко Стоянов да прекрати проведената процедура, като откаже да подпише договор с избрания изпълнител и стартира поръчката отново. От „Инфосистемс интернешънъл“ не са обжалвали.

Новата цена на поръчката е 1 398 746,40 лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти и до 03.01.2023 г.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *