ТV продуцентът Бранко Салич с остър гастрит, остава още 3 дни в МБАЛ – Благоевград, в града се коментира, че взел заведението в КФМ под наем

Бизнесменът и телевизионен продуцент Бранко Салич остава за лечение в гастроентерология на благоевградската болница. Състоянието му е добро.

Както вестник „Струма“ писа, бившият благоевградски зет получи остри болки в корема, докато е в барчето на КФМ, и бе откаран с линейка в МБАЛ – Благоевград.

„При пациента тази сутрин е извършено изследване на храносмилателната система – фиброгастроскопия, този метод дава възможност за откриване на причината за наличните оплаквания, установен е възпалителен процес – остър гастрит”, каза началникът на гастроентерология д-р Румен Цацов.

Състоянието на Бранко Салич се проследява от специалистите, той остава за лечение под лекарско наблюдение още 3 дни в МБАЛ – Благоевград.

Репортер на вестник „Струма“ разговаря с популярния ТV продуцент Бранко Салич в болницата минути след извършеното изследване в гастроентерологично отделение. 58-годишният бизнесмен е с перфектен външен вид, тегло 71 кг и ръст 1,79. Твърди, че никога не следи теглото си и не обича да се мери на кантар, добрата форма поддържа с работа. Преди години е спортувал активно – футбол, водна топка, плуване.

Болката го повалила неочаквано завчера в Благоевград. Според коментарите Бранко Салич наскоро взел под наем помещение в сградата на месокомбината КФМ.

„Нито съм прекалил с яденето, нито с кафе или друго, изведнъж ми стана лошо, докато бях в барчето в КФМ – каза Бранко Салич и поясни: Всяка сутрин пия кафе в джезве, популярно като турско, пия го нормално. Спешният екип пристигна изключително бързо за няколко минути, дежурният лекар действаше адекватно и бързо, но самата линейка е амортизирана. Болката в корема ми беше изключително силна и всяко движение и трус, дори и при малки неравности по пътя, ме подлудяваше. Редно е да се помогне на тази структура и специализираният автопарк да се подменя по-често с нови линейки, така ще се улеснят болните и работата на екипите.

При постъпването в спешно отделение ми направиха кръвни изследвания, ехограф и ме приеха за лечение в гастроентерология. Два часа бях добре и после отново се появиха силни болки. През нощта обаче се чувствах добре и сега съм добре, ставам от леглото. Доверих се на местните специалисти и съм доволен от проявения професионализъм, лекуващ лекар ми е д-р Румен Цацов, в екипа е и д-р Румен Петков. Възхитен съм от адекватното и добро отношение на лекарите и останалия болничен персонал в МБАЛ – Благоевград.

Влизам за трети път в болница, 58-годишен съм и не съм лежал по болници, само два пъти с бронхопневмония в София. Обичам да се храня с люто и пържено, това може би е оказало влияние за обостреното ми състояние, сега научавам, че имам гастрит, не съм имал оплаквания. Не се храня редовно, отскоро започнах да пия повече вода, след разговор със специалисти. Вечер се храня по-обилно. Обичам сам да си правя кафето сутрин в джезве, пия едно нормално кафе на ден, пуша и цигари. В българската кухня не ми харесва, че се слагат ужасни подправки, те са много силни като аромат, от чубрицата и кимиона не усещам добре вкуса на месото. Любимото ми ястие е пълнени чушки с ориз, харесвам много и боб, когато съм си го сготвил сам. Почитател съм на домашната кухня, от подправките използвам джоджен, но не слагам по много, това е любимата ми подправка.

Ще остана в болницата колкото е необходимо, очаквам бързо да се възстановя и да поема задълженията си”, заключи с усмивка Бранко Салич въпреки преживения дискомфорт от внезапно появилия се здравословен проблем.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *