HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Убиецът на Никол влезе в съда прикован с белезници, съдията го скри от публичен линч

Съдебното заседание на 15-годишния Иван Иванов от жк “Меден рудник” ще е при закрити врата. Табелка с такъв текст завариха днес представителите на медиите върху вратата на залата, където трябва след минути да започне гледането на мярката за неотклонение на обвинения за зверското убийство на 11-годишната Никол. Това означава, че Окръжният съд ще скрие от обществото 15-годишния Иван Иванов, съобщи Флагман.бг.

От прокуратурата съобщиха преди минути, че държавното обвинение няма нищо против в залата да присъстват журналисти. Заседанието ще гледа съдия Светлин Иванов, който е известен с това, че обича сам да си насрочва заседания и взима решения, далеч от погледите на медиите и респективно на обществеността.

Най-вероятно причината мярката да бъде закрита е, че обвиняемият Иван е непълнолетен. Въпреки това обаче става въпрос за тежко умишлено престъпление, извършено с особена жестокост, което потресе цяла България. Логично към делото има много голям обществен интерес, за което свидетелства и присъствието на десетки журналисти в кулоарите на Съдебната палата.

Преди минути Иван бе докаран в съда с белезници. Той изглеждаше добре облечен и леко уплашен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *