Убиецът на рейнджърката Десислава застана пред съда! Оставиха го в ареста

Светослав Каменов, обвинен за убийството на красивата рейнджърка Десислава Стоянова, се изправи пред Апелативния съд в Пловдив. Магистратите решиха дали да изменят мярката му за неотклонение в по-лека, или да го оставят за постоянно в ареста, пише “Марица”.

Бившият рейнджър Светослав Каменов остава в ареста. Това реши Апелативен съд-Пловдив, като определението е окончателно. В съдебната зала бившият военнослужещ отрече да е убивал Десислава Стоянова. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че изводът на Окръжен съд, че Каменов е виновен в прибързан.

„Разследващите не събират доказателства за неговата невинност. Няма доказателства и за умисъл и авторство. Каменов няма висящи дела и е реабилитиран по старите си присъди“, заяви адвокат Попчева.

Според прокурор Ясенка Шигарминова съдебният акт е обосноват. Каменов е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения.

Мъжът е на 42 години, роден в Сопот, но живеел в района на Мездра. Осъждан е за неплащане на издръжка и за подаване на неверен сигнал, но е реабилитиран.

Каменов беше задържан на 6 декември край врачанското село Зверино, след като се е укривал няколко дни. Жертвата му е дала колата си за ремонт, а вместо това той я предал за скраб в автоморга и е взел парите. Жената е убита на 30 ноември.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *