Убийствен капан! Българин получи сметка за телефон за 15 хиляди лева! Не правете тази грешка

Постоянно ни заливат с реклами за всевъзможни 4G пакети, безплатни неограничени мегабайти, изгодни оферти – услуги, които рекламите представят, че са на невероятна сметка, създавайки усещането, че мобилният интернет е нещо безплатно, което ни се полага като екстра към мобилната услуга.

Брадва.бг съобщи за горещ кошмарен пример, как с един пръст върху смартфона можете буквално да си стъжните живота!

В сайта са получили сигнал от отлично информиран източник за фрапиращ случай с клиент на един от операторите – огромна беля, която всеки от нас може да си навлече без дори да подозира.

Абонатът е използвал мобилен интернет чрез роуминг през своя смартфон по време на посещение в Турция.

Когато се прибрал в България и получил месечната си сметка с ужас установил, че дължи на мобилния оператор космическата сума от 15 000 лева!

Оказва се, че тарифата на оператора за 1 използван мегабайт в Турция е зашеметяващите 15 лева!

Нашият сънародник е навъртял 1000 мегабайта – размер данни, който спокойно може да се натрупа за съвсем кратко време от сърфиране в нета и, примерно, гледането на 2-3 клипа в Youtube.  Ужасеният човек не е получил никаква индикация или предупреждение за натрупването на баснословната сума, изненадали са го директно с месечната сметка!

Миналата година имахме подобен сигнал от читател, който е получил сметка от 1000 лева само за няколко влизания във Фейсбук от Турция. След като е подал жалба, от оператора са му отговорили, че към него е изпратено системно съобщение с цените на мобилен интернет през роуминг, когато е отворил браузъра.

За жалост клиентът не е имало как да види въпросното съобщение, тъй като е използвал мобилното приложение на Фейсбук или мейл клиент, където няма как да се зареди подобен прозорец от оператора, но същевременно „златните“ мегабайтите текат.

Дали случайно или нарочно, операторът не изпраща sms с цените за мобилен интернет в конкретния случай, а си измива ръцете със системното съобщение, което според тях е изпратено, без значение, че не е видяно от потребителя.

По всяка вероятност, българинът, който е сюрпризиран със сметка от 15 000 лева е подведен по същия начин и едва ли е предполагал, че няколко клипчета в Youtube ще му струват две годишни учителски заплати.

Пожелаваме на ужиления човек да се справи с мобилния оператор и да потърси правата си в този нелеп случай!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *