Уважение и признателност! Емблематични учителки от IV ОУ в Благоевград излязоха в пенсия, колегите им организираха трогателно изпращане

С дъжд от цветя, много емоции и благодарности колективът на IV ОУ „Димчо Дебелянов” се раздели с математичката Катя Попова и началната учителка Диана Стоичкова. По повод пенсионирането си двете събраха колегите си в благоевградско заведение, а партито бе повече от емоционално. Целият екип на училището начело с директора Илиян Чапкънов и главния учител Ели Димова засвидетелстваха уважението и признателността си към именитите педагози.

Развълнуван директорът Чапкънов сподели, че всъщност като студент е бил на стаж при Диана Стоичкова и именно тя го е учила на тънкостите на учителската професия.

„Благодарим ви! Не мога да ви нарека бивши колеги, защото сте и винаги ще бъдете част от нас. Бъдете живи, здрави и не ни забравяйте”, прегърна директорът  двете учителки, които бяха отрупани с букети от червени рози, хризантеми…

Началната учителка Тони Панайотова сюрпризира колежките си със специални грамоти от Синдиката на българските учители /СБУ/. Диана Стоичкова бе отличена за проявен героизъм – 35 години в IV основно училище, а К. Попова за синдикалист №1.

„За теб започва нов живот, в който ти си си шефът. Бъди жива и здрава и се наслаждавай на спокойни дни”, бе част от написаното на грамотите

„По-голяма част от живота и на двете ни е минал в любимото IV основно училище. С някои от вас сме започнали заедно, с други се срещнахме по-късно. В съвместния ни път сме имали и трудни, и радостни моменти, ще запазим само добрите спомени“, каза Катя Попова. С чувство за хумор математичката сподели, че заедно с Диана Стоичкова са придобили нова професионално-квалификационна степен /ПКС/ – млади пенсионерки.

„Чувствстваме се много добре, тъй като нямаме никакви  контролни, отчети, списъци, графици, доклади… и разпределяме цялото си време между приятелите, семейството и лично за себе си”, призна с усмивка Попова, а Стоичкова пожела на присъстващите много семейно щастие и спокойствие.

Двете поздравиха  колегите си с емблематичната песен „Душата на учителя”, а „под ръководството“ на учителя по музика Васил Миленков сплотеният колектив на IV ОУ  стана на крака  и дружно изпя химна на училището „Храм на мечтите”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *