Увеличиха условната присъда на шофьор, предизвикал тежък инцидент на АМ “Струма”

Пернишкият окръжен съд увеличи наказанието на шофьор, причинил катастрофа на магистрала “Струма”. В. К. получи условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок вместо постановената от Районния съд в Радомир условна присъда от 6 м.
Инцидентът станал на 16 март вечерта, малко след разклона за радомирското село Долна Диканя. Водачката на “Дайхатсу”  Г. Г. се движела в посока от София към Дупница. Било тъмно и жената карала с около 90 км в час. Малко след разклона за Долна Диканя обаче автомобилът й бил ударен отзад от “Шкода Октавия” и тя се завъртяла няколко пъти на платното.
Веднага след инцидента от автомобила “Шкода” слязъл К., който нямал никакви травми, и позвънил на тел.112, за да уведоми за настъпилото ПТП. Отивайки при другия автомобил “Дайхатсу”, видял шофьорката, която била легнала хоризонтално на задната седалка, като краката й били в дясната част на колата върху газовата бутилка, а главата й в лявата част – върху резервоара. Г. била в съзнание и помолила К. да отвори задната лява врата и да я извади от автомобила, тъй като бил с газова уредба. Подсъдимият я изтеглил от колата и я положил да легне на асфалта.
Пристигналата на място линейка закарала жената в “Пирогов”, където било констатирано, че тя е с опасност за живота. Г. имала разкъсване на далака и около 2 литра кръв в стомаха, контузии в областта на гръдния кош и корема, нараняване на белия дроб, фрактури на гръден прешлен, лява ключица и лява лопатка,  мозъчно сътресение и контузия в областта на главата. Лекарите направили животоспасяваща операция и извадили разкъсания далак. След това били извършени още две хирургични интервенции на различните счупвания. Жената била поставена в медикаментозна кома за седмица.
Заради катастрофата шофьорът на шкодата няма да има право да управлява автомобил в продължение на 1 година и 6 месеца, като това наказание също е завишено с 3 месеца.
Решението на пернишките магистрати не подлежи на обжалване и протест.
     КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *