Уволнената социална шефка М. Донева се върна на работа в община Благоевград

Отстранената преди година шефка на Комплекса за социални грижи за стари хора към община Благоевград Милена Донева от вчера е възстановена на работа. Тя се връща със съдебно решение, отменящо заповедта на екскмета Р. Томов за освобождаването й.

Мотивът за отстраняването й бе липса на образование, но истинската причина бе скандалът около незаконното пребиваване на д-р Елена Дюлгерова в продължение на 4 г. в стаята на родителите й в Дома за стари хора в кв. „Струмско“. Донева бе набедена, че е знаела, но не е предприела никакви мерки дъщерята да не живее при родителите си в разрез с условията и изискванията за настаняване в старческия дом.

Д-р Е. Дюлгерова, заради която гръмна тогава скандалът, е сестра на новия зам. кмет по строителството инж. Христо Дюлгеров.  

Кметът Илко Стоянов информира, че Донева е възстановена и ще заема същата длъжност, която е заемала, преди да я освободят. „Така ще е до приемане на новата структура на Общинска администрация от ОбС, тогава ще бъде преместена на друга позиция в съответствие с новото щатно разписание“, каза градоначалникът.

ИЛИЯНА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *