Уволнена колежка сменя Венелин Петков?

Венелин Петков е изпаднал в немилост пред ръководството на Би Ти Ви и вече е решено кой ще го замести, щом освободи мястото си на директор на новините. За негова наследница се спряга бивша колежка, уволнена от телевизията преди 4 години.

Рейтингите на ръководените от амбициозния журналист „новини, актуални предавания и спорт” напоследък били меко казано катастрофални. Той изисквал да се правят все повече разходи за нови студиа и скъпа техника за предаванията под своя опека. Раздутият бюджет обаче не водел до съществен скок на зрителския интерес. Това била основната причина, заради която се очаква в най-скоро време да си събере багажа и да напусне телевизията, където работи още от създаването ѝ преди 18 години.

Освен липсата на баланс между похарчените пари и постигнатия резултат имало и друго основание да се мисли за смяна на Петков с по-подходящ ръководител. От години хората в нюзрума се оплакват от непоносимо лошото му отношение към тях. Бившият водещ не можел да владее гнева си, често крещял, на всичкото отгоре не давал ясни указания за работа на подчинените си, а след това беснеел, че не са го разбрали. Вместо да изгради около себе си ядро от поддръжници, той успял да се изпокара с всички. За да си отмъстят, служителите започнали да плетат интриги зад гърба му с единствената цел да бъде уволнен.

Такова уволнение се чака вече близо 2 години – от смяната на бившия главен изпълнителен директор Павел Станчев, чието протеже е Петков, със сегашния шеф Флориан Скала. С демонстрации на работохолизъм и идейност обаче журналистът до момента успява да се задържи в директорския стол. Новото ръководство пък проучило всички бивши служители на телевизията, като отделило особено внимание на уволнените от Станчев. Именно една от тях вероятно ще бъде поканена за наследница на Венелин Петков, пише „Уикенд“.

Става въпрос за дама, която също е работила в Би Ти Ви още от създаването ѝ. Постъпва там като репортер, но бързо се издига до ръководен пост в нюзрума. През 2014 г. е уволнена от Станчев заедно с бившата директорка на новините Люба Ризова. Това става малко след скандалното напускане на тогавашните водещи на сутрешния блок Ана Цолова и Виктор Николаев, които се местят в Нова тв. Въпросната дама също започва работа в Нова, но и до днес поддържа близки отношения с бившите си колеги от Би Ти Ви. Всички те стояли плътно зад нея и лобирали за връщането ѝ в телевизията на мястото на Венелин Петков. Ако това стане, най-вероятно ще сме свидетели на завръщането и на други лица, напуснали преди време телевизията заради Павел Станчев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *