Уволнена продавачка осъди Потребителна кооперация в невестинското село Ваксево, плащат й над 4 хил. лв

Районният съд в Кюстендил осъди Потребителна кооперация „Напредък“ в невестинското село Ваксево да плати 3831,12 лв., представляващи обезщетение за периода 28.12.2018 г. – 28.06.2019 г., през който продавачка е останала без работа поради уволнението й. Съдът по-късно я възстановява на работното й място.
Със своето решение магистратите отсъдиха Потребителна кооперация „Напредък“ да плати на уволнената продавачка и 431,03 лв., представляващи разноски по делото за адвокатско възнаграждение.
До решението се стигна, след като продавачката на кооперацията в невестинското село Ваксево атакува по съдебен ред уволнението от поста си. С предходно решение на Кюстендилски районен съд тя е била възстановена на работа, а уволнението й е обявено за незаконосъобразно.
В законоустановения срок, след получаване на известие за влизане в сила на решение по гражданското дело тя се явила на работа на 26.11.2019 г., но не я допуснали и жената нямала достъп до работното си място. Тя заявила желанието си да постъпи на работа и писмено, но отново безрезултатно. Затова уволнената продавачка завела ново дело и осъдила кооперацията.

Определението на съда може да се обжалва пред по-горната инстанция – Кюстендилски окръжен съд.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *