Уволнен треньор нападна мениджъра на „Марек“ Л. Найденов: Няма ценз и е в конфликт на интереси, маха мен и слага брат си

Един от най-добрите разпределители в историята на родния волейбол и доскорошен селекционер на младежките национали Пламен Христов нападна мениджъра на „Марек“ и шеф на Треньорската комисия Людмил Найденов за това, че е издействал уволнението му. “Договорът ми беше прекратен едностранно от федерацията, макар че до изтичането му оставаха още 2 г. Дори не бях поканен на среща с новия президент Любомир Ганев да ми съобщи мотивите. Чух се с него по телефона. Каза ми само, че Управителният съвет е решил да ме освободи. Знам, че това е предложение на Треньорската комисия, оглавявана от Людмил Найденов, който няма ценз за този пост, няма висше образование. Всичко в тази комисия е конфликт на интереси – маха мен и слага брат си Найден. Слага всички треньори от „Марек“, в т.ч. наставника на мъжкия отбор на дупничани Виктор Карагьозов. Оставят единствено Мартин Стоев за цвят. Същото е положението и при момичетата. 13 човека от „Марица“ са назначени във федерацията, което не е сериозно за волейбола изобщо”, изригна Христов и отрече да е човек на сваления преди няколко месеца от власт инж. Данчо Лазаров. “Не съм от неговото обкръжение. Проблемът е, че нещата не са принципни. Затова ще си търся правата в съда“, закани се уволненият спец.

Същевременно старшията на представителния тим на България Силвано Пранди-Професора обяви, че занапред капитанската лента ще носи Цветан Соколов. 72-годишният италианец прати дебютна повиквателна на благоевградския център Мартин Кръстев, който това лято смени „Дунав“ с „Монтана“.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *