Уволниха директора на “Пирогов” проф. Милан Миланов

Една от емблемите на “Пирогов” – проф. Милан Миланов, е бил освободен от работа със заповед на директора проф. Асен Балтов, пише пик. Той е получил писмото, подписано от директора на спешната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август.

“На 4 септември колеги от “Пирогов” тайничко ми казаха, че има такова писмо и че съм освободен от работа. На същата дата пък се навършиха 41 години, откакто съм на работа в болницата. Директорът нито ме извика, нито разговаря с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил”, твърди проф. Милан Миланов.  Според него  в спешната болница има напрежение сред медиците.

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 г. в София. Завършва Медицинския университет със специалност анестезиология, интензивно лечение и спешна медицина. От 1976 г. работи в “Пирогов”, като от ординатор стига до директорския пост.

Професорът е бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров и бивш общински съветник в СОС от групата на ССД. До освобождаването си бе началник на Централната реанимация на “Пирогов”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Време му е

    72 годишен лекар.Похвално. Но… време е да се оттегли.Без драми.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *