Уволниха мъж, споделил ниската си заплата във Facebook

Facebook статус на млад рехабилитатор се превърна в една от най-коментираните публикации, през последните дни. Месут Юркюш е споделил своята унизително ниска заплата от 388 лв. в социалните мрежи. Той смята,  че това е причината да бъде уволнен от работа. Ето какво е написал младият мъж във Facebook:

„Учих 3 години за рехабилитация, след това учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с мерак влезнах да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв. Срам ме е да работя по специалността”.

От ръководството на Комплекса за рехабилитация заявяват, че мъжът е злоупотребил и причината за уволнението е неявяване на работа.

„Бях на пълен работен ден. Това е реалната ми заплата. Исках хората да разберат колко получава един млад медицински специалист. На следващия ден бях привикан от един служител и ми беше казано, че ако не изтрия публикацията, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, за да разкажа станалото”,  каза в ефира на „Здравей, България” рехабилитаторът Месут Юркюш.

Директорът на „ПРО“ ЕАД – Павел баня  Христо Чаушев е категоричен, че възнаграждението на Месут е било 600 лв., а не 388. „Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, заяви Христо Чаушев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *