HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

УВОЛНИХА Я! Спипаха фелдшерка от Спешен център да работи едновременно и в спешния кабинет

Хванаха фелдшерка от Спешен център в Дупница да работи едновременно и в спешния кабинет на общинската болница. Договорът й веднага е прекратен. Преди около 2 г. имаше идентичен случай, тогава Инспекцията по труда наказа с глоба бившия управител д-р Любомир Таушански.

Болничният шеф доц. Д. Недин не пожела да назове името на служителката, но потвърди новината: „Фелдшерката е работила в спешния кабинет, докато се е водила на смяна и в Спешен център. Заплащането за едно дежурство през деня е 50,00 лв. Нощното дежурство се плаща 60,00 лв. Събрах всички лекари, които дават дежурства в кабинета, и им заявих, че спешния кабинет няма да го затварям, въпреки че от Общинския съвет искат точно това – с аргумент, че не е печеливш. При пълна финансова ревизия стана ясно, че от спешния кабинет се губят по 1000 лв. месечно, но пък по този начин се привличат пациенти в болницата. Голяма част от преминалите през кабинета се хоспитализират в общинската болница, което носи печалба за отделенията, респективно за болницата”, заяви доц. Д. Недин.

Както “Струма” писа, преди около две години след подадена жалба в Инспекция по труда в Кюстендил беше установено при проверка, че д-р Зорка Тодорова не почива 8 ч., след като е работила в Спешен център, а отива на работа в спешния кабинет към общинската болница. Имало е случаи, в които дежурствата в двата кабинета съвпадат. Тогава тя напусна работа в спешния кабинет.

Въпреки високите възнаграждения няма желаещи лекари да дежурят в спешния кабинет. След отстраняването на фелдшерката много трудно е направен графикът за дежурства през настоящия месец. Доц. Недин заяви, че е прекратил 13 граждански договора от над 50 подписани от предшественика му Росен Тимчев, и се обоснова: “Със сключените граждански договори се е целяло да се скрие размерът на фонд “Работна заплата”. Средствата за изплащане на тези договори са от бюджета на болницата. Осигуровките също. Все още не съм изчислил с колко се намаляват разходите на болницата, но те са от порядъка на няколко хиляди месечно. Излизат все нови и нови плащания. Последната фактура е от фирма, която е поддържала апаратите за хемодиализа, които вече са продадени, но е получено писмо в болницата, с което фирмата настоява да й се изплатят средствата. Юристите на болницата не са обърнали внимание и вместо да платим 8800 лв. по фактура, сега ще плащаме и лихви, а сумата набъбва на 13 800 лв. За лампа за лапороскопския апарат, закупена през септември миналата година, чак сега пристига фактура за 1500 лв.”, изреди ежедневните проблеми на болницата доц. Недин.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Др.Дулитъл

    Нивото на медицината е толкова ниско в Благоевград,че не смея да мисля за градовете в областта.Селски доктори с ветеринарни умения.Нищо чудно,че фелдшерите се .вземат на сериозно

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *